banner_homemobiel banner home

Ontwerper

De Tiny Trees heb ik (Suseela Gorter) gemaakt omdat het zonde vind om voor een paar weken kerstplezier een boom om te hakken. En ik krijg het ook niet over mijn hart om de kerstboom na kerst op straat te zetten. (Al die kerstbomen zo afgedankt bij de vuilcontainer liggen…) Dan liever een boom die je kunt oprollen en tot volgend jaar kerst kunt bewaren. Wel zo duurzaam.

Mooi, duurzaam en gezellig

Elke ochtend bij het wakker worden stel ik mezelf de vraag; ga ik vandaag werken of naar Terschelling? Hoewel ik dól ben op Terschelling, kies ik toch bijna altijd om te gaan werken. Mooie dingen maken. Zoals de duurzame kerstbomen en nog veel meer andere producten die je dag wellicht net iets gezelliger maken.

Hoewel ik productontwerper ben – ik vind écht dat we minder spullen moeten kopen. Daarom maak ik dingen die heeeel lang meegaan. Die met veel aandacht zijn ontworpen, van knetterhoge kwaliteit zijn, en in Nederland zijn geproduceerd. Sommige producten verkoop ik in mijn webshop of via design- en museumwinkels. (Stiekem best trots dat m’n blijvende bloemen in de museumwinkel van het MoMA liggen.)

Custom made duurzaam kerstgeschenk

De Tiny Trees maak ik ook custom made. Met jouw logo of kerstwens erbij gedrukt bijvoorbeeld (Op heel mooie manier!) Waarmee je een persoonlijk en duurzaam kerstgeschenk geeft. Dat jarenlang gezelligheid biedt. In een feestelijke verpakking en evt. met bijpassende eco-kerstkaart. Dit op maat gemaakte kerstgeschenk kan ook op andere afmetingen (snoezig klein bijvoorbeeld). Toevoegen logo is zonder meerkosten.

In opdracht

Ik ben opgeleid tot grafisch ontwerper aan ArtEZ. (1993-1997) Heb sindsdien een ontwerpstudio op een heel groene plek in Arnhem. Werk ook in opdracht. Als grafisch ontwerper, fotograaf, conceptdenker. Liefst voor mensen en bedrijven met een groen hart. Ik stuur je graag mijn portfolio. Opdrachtgevers o.a.: (Uitgeverij Meulenhoff, Uitgeverij Querido, Academie voor Bouwkunst Rotterdam, Provincie Drenthe, Kunst Centraal, VPRO, Universiteit van Amsterdam.)

Eco-kerstkaarten

Ook voor de reeks ‘Organic Cards’ heb ik me verdiept in duurzame productieprocessen. De kerstkaarten zijn waterloos gedrukt met gifvrije eco inkt, op papier waar geen bomen voor zijn gekapt. Bij de milieuvriendelijkste drukker ter wereld. Contact me gerust als je meer wilt weten over duurzaam drukwerk.

Flat Flowers

De Flat Flowers heb ik een aantal jaar geleden bedacht omdat ik geen vensterbanken had en vazen bloemen voor het raam miste. Maandenlang heb ik met veel geduld vazen bloemen gefotografeerd. De bloemen pluk ik veelal rondom mijn studio. De Flat Flowers blijven jarenlang mooi en ik breng ze in eigen beheer uit. Ook verkrijgbaar bij o.a. de museumwinkel van MoMA New York.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.